Grupă de zidire sufletească

Viziunea:
Alcătuirea unei grupe în care fiecare să crească în relația personală cu Isus Hristos, să învețe să împărtășească altora ce L-a învățat Dumnezeu în grupă dar și altora și ca grupa să se înmulțească. Scopul sau ținta este pregătirea membrilor grupei pentru revărsarea Duhului Sfânt și perioada de strâmtorare care vine.

Misiunea:
Să fie o grupă în care fiecare să fie încurajat să crească în relația personală cu Isus Hristos (provocare la studiu și rugăciune prin diverse subiecte, teme, descoperiri), fiecare să aibă posibilitatea să laude pe Dumnezeu prin împărtășirea a ce a făcut în viața lui și ce I-a descoperit, să putem să ne rugăm unii pentru alții și la momentul potrivit să se formeze și alte grupe (grupa să nu fie prea mare, pentru ca toți să aibe oportunitatea să se implice).

Regulamentul de funcționare
Baza textelor Biblice:
“Când vă adunaţi laolaltă, dacă unul din voi are o cântare, altul o învăţătură, altul o descoperire, altul o vorbă în altă limbă, altul o tălmăcire, toate să se facă spre zidirea sufletească. Dacă sunt unii care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai câte doi sau cel mult trei, fiecare la rând, şi unul să tălmăcească. Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în biserică şi să-şi vorbească numai lui însuşi şi lui Dumnezeu. Cât despre proroci, să vorbească doi sau trei, şi ceilalţi să judece. Şi dacă este făcută o descoperire unuia care şade jos, cel dintâi să tacă. Fiindcă puteţi să prorociţi toţi, dar unul după altul, pentru ca toţi să capete învăţătură şi toţi să fie îmbărbătaţi. Duhurile prorocilor sunt supuse prorocilor, căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinţilor.” 1 Corinteni 14:26-33

“Ce vă spun Eu la întuneric, voi să spuneţi la lumină; şi ce auziţi şoptindu-se la ureche, să propovăduiţi de pe acoperişul caselor.” Matei 10:27
Iau de la Dumnezeu ca să dau celorlalți.
Să împărtășesc la un cerc restrâns prima oară (o persoană sau câteva) și doar dacă Domnul binecuvântează atunci public. Rodul produs de descoperire este un mijloc de testare. Reacția altora.
Ceea ce dăm este ceea ce aplicăm și astfel ajungem să trăim, reținând doar ne înșelăm singuri (Iacov 1:22).
Astfel cercetez duhurile, dacă descoperirea a fost din partea Domnului sau din altă sursă.

“Măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.” Evrei 5:8
Prin suferință învățăm să ascultăm.

“Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii proroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători pentru desăvârşirea sfinţilor(,) în vederea lucrării de slujire(,) pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos; ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire, ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.” Efeseni 4:11-15

Regulament:

  • Să nu fie neorânduială, precum Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, sau confuziei (KJV).
  • Fiecare să aibă oportunitatea să se implice prin cântare, învățătură, vorbire în altă limbă, descoperire sau tălmăcire.
  • Totul însă să fie făcut “spre zidirea sufletească”
  • Cei care se invită să ia parte, se invită treptat după rugăciune în grup. Astfel să ne asigurăm că Domnul conduce adăugarea lor ca să fie spre creșterea/zidirea fiecăruia dar și a lor.
  • Înloc să studiem ceva specific în grupă ca și o carte, e important ca să studiem fiecare și în grupă să împărtășim ceea ce Domnul ne-a impresionat. Astfel acel entuziasm și zel se va transmite și altora. Astfel relația cu Domnul este baza. Fiecare să învățăm cum să ne conducă Duhul Sfânt și astfel acea experiență personală va înflăcăra și pe alții.
  • Fiecare trebuie să învețe de la Dumnezeu. Cei din Bereea ne sunt un exemplu nobil aici. Pavel ne provoacă, dar adevărul îl primim în relația personală cu Dumnezeu. Așa voi fi învățat de Dumnezeu și voi putea depune mărturie înaintea mai marilor lumii oricând.
  • Grupa să aibă un număr maxim de 12 membri. Astfel, fiecare poate să se implice în împărtășirea de experiențe și descoperiri dar și să se roage. Dacă sunt mai mulți doritori, atunci să se înființeze o altă grupă.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RORomână
Scroll to Top