Recomandări de recuperare

Orice boală are o cauză, deci boala este un efect. Orice reacție (boală) este cauzată de o acțiune. Orice cauză are deaface cu împlinirea sau încălcarea unei legi; împlinirea legilor duce la rezultate bune, încălcarea la rezultate rele.
Boala este încălcarea conștientă sau nu a unor legi spirituale și/sau fiziologice. Descoperirea acestor legi încălcate, înțelegerea a cum funcționează și învățarea cum să le împlinim este fundamental pentru a ajunge să trăim o viață sănătoasă și optimă.

Tratamente pentru efecte

Cicatricile

Cicatricile sunt traume asupra Sistemului Nervos și nu numai. Acestea lasă efecte adverse dealungul vieții. Ele se pot trata cu o compresă în ceai de urzică prin infuzie, 250ml de apă și 6g de urzică uscată. Odată ce s-a răcit se înmoaie un material de bumbac și se stoarce dar să fie încă umed, după care se aplică pe cicatrici. Peste compresă se aplică ceva de nilon pentru a menține umezeala și a proteja hainele să nu se umezească. De obicei se aplică minim 2 ore dimineața și 2 ore seara timp de o săptămână. Dacă sunt operații mai mari și mai noi atunci se ține 2 săptămâni. Aceasta ajută la refacerea sistemului neurologic afectat.
După ce s-a terminat aplicarea cu ceai de urzică, se face o cataplasmă cu Argilă Favisan (achiziționați de pe favisan.ro). Se înmoaie în apă și se adaugă puțină sare de salină fără adaosuri. Se pune pe un material de bumbac într-un strat subțire, după care se aplică pe cicatrici. Peste se pune ceva de nilon. Se aplică minim 3 ore dimineața și 3 seara timp de minim 2 săptămâni. Dacă sunt cicatrici mai noi și mari se poate pune 3 săptămâni. Aceasta ajută la refacerea țesuturilor afectate.

Eliminarea otrăvurilor și a toxinelor cu ceara de albine

În videoul atașat sunt instrucțiunile cum se prepară ceara de albine. Dacă problemele majore sunt de la sâni în sus, atunci se aplică pe frunte în primul rând și apoi altundeva. Dacă problemele cele mai mari sunt sub sâni, atunci se aplică la uter/ovare sau prostată și trebuie acoperit și buricul. Trebuie schimbat la maxim 3 ore, pentru că după aceea organismul va începe să reabsoarbă toxinele eliminate inițial. Programul de aplicare depinde de gravitatea bolii, dar de obicei se recomanda o săptămână 12 ore ziua, iar după aceea 3 săptămâni 3 ore seara și 3 dimineața. Este doar eliminarea unui efect, iar dacă cauza nu se elimină mare lucru nu rezolvă.

Cauze/legi fiziologice

Mesele principala și consumul între mesele principale

Organismul nostru funcționează cel mai bine după un program bine stabilit. De aceea este important să avem mese principale, cel mai bine ar fi ca omul să aibă două mese principale în special dacă nu lucrează fizic din greu. Consumul de orice înafară de apă între mese este extrem de dăunător, dând peste cap întreg sistemul digestiv, iar aceasta trage după sine tot organismul. Este o altă încălcare de lege care atrage multe consecințe.

Carnea, ouăle și lactatele

În cazul unor boli mai avansate (cancer, boli autoimune, nevralgii, boli inflamatorii, etc) este foarte important să se elimine carnea, ouăle și lactatele, adică orice aliment de origine animală. Acestea împovărează nespus de mult organismul, iar pentru recuperare cât și prevenire avem nevoie să înlăturăm orice lucru care ar duce la inflamații. Ele trebuie înlocuite, prin harul lui Dumnezeu, cu o dietă bazată pe plante care sunt din belșug. În cazul celor cu boli avansante însă este important să se elimine până la recuperare și fructele și varza, organismul fiind mai slăbit și neputând să facă față cum trebuie acestor alimente. După recuperare fructele și varza pot fi reintroduse, dar este recomandat ca lactatele și carnea să nu se reintroducă.

Sarea – “Război contra sării”

Sarea este absolut esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Sarea se consumă după gust, singurul indicator natural creat de Dumnezeu. Dacă simțiți că e prea sărat, atunci e prea multă sare. Dacă simțiți că ar mai prinde bine sare, adăugați. Dar, mare grijă la ce Sare consumați! Consumați sare de salină, neiodată și fără E-uri (anticonglomerant). Un exemplu de la plafar este Sarea Baciului (sare fără adaosuri de la Salina Ocna).

Dulciurile

Când omul are poftă după dulce, cauza este una spirituală: nu este fericit. Găsiți-vă fericirea în Dumnezeu și nu ve-ți mai pofti după dulciurile înșelătoare. Atunci ve-ți consuma din principiu fructele și mierea la timpul potrivit fără să vă facă rău.

Deodorantul

Deodoranții de obicei folosesc săruri de aluminiu și/sau alte chimicale. Acestea sunt absorbite în organism și pot afecta sănătatea umană. Pe lângă aceasta, Dumnezeu l-a creat pe om să elimine toxinele adunate prin transpirație. Reținându-le în intorior prin anti-perspirante omul se intoxifică singur. Cel mai bine este să ne spălăm mai des.

Medicamentele:

“Toate medicamentele sunt otravă” este titlul unei cărți medicale, iar aceasta este un fapt. Otrava este o încălcare de lege. Căutați și rezolvați cauzele și astfel, încet, eliminați toate medicamentele care oricum nu vindecă absolut nimic decât îl fac pe om dependent de un sistem.

Suplimentele:

Suplimentele sunt făcute tot de un sistem farmaceutic în cele mai multe cazuri, iar în unele suplimente (nu știm în care) sunt introduse otrăvuri. Mai bine consumați alimentele date de Dumnezeu decât să le luați în pastile!

Cafeaua, tutul, alcoolul și drogurile

Toate acestea sunt dăunătoare sănătății umane. Ele încalcă atât legi spirituale cât și pe cele fiziologice, introducând toxine și otrăvuri în organism. Este adevărat că ne simțim mai bine după ele, dar aceasta este pentru că otrava reduce alte simptome cauzând întreg organismul să se focalizeze pentru a o elimina. Astfel, otrava devine mai dăunătoare decât alte simptome și atunci organismul se focalizează pe ea până o elimină. Dar aceasta face ca alte cauze să nu fie rezolvate și mai adăugăm încă o cauză prin otrăvurile introduse. Starea omului treptat devine tot mai rea.

Consumul de apă

Consumul minim de apă este de 30ml/kg. Dacă am 70kg, atunci cel puțin 2.1 litri de apă pe zi este minimul. Se consumă aproximativ o pătrime (în acest exemplu 500ml) din acea cantitate de dimineață înainte de prima masă. Se oprește consumul de apă cu aprox. 30min înainte de masă. În timpul meselor este important să nu se consume lichide sau mâncăruri cu multe lichide pentru a nu dilua sucurile gastrice și astfel să se adauge o povară imensă asupra organismului. După masă se așteaptă o oră jumătate și doar apoi se începe din nou consumul de apă.

Cerceii și bijuteriile

Cerceii produc atât cicatrici care sunt o traumă pentru Sistemul Nervos, dar introducând un metal în acea gaură poate duce la alte probleme precum alergii la acele metale și alte reacții.

Cauzele dentare

Dantura poate deveni o cauză care poate afecta foarte grav sănătatea. Plombele de amalgam conțin 50% mercur, care este cel mai dăunător metal non-radioactiv. Acestea trebuie schimbate folosind metodele cele mai sigure care să protejeze atât pacientul cât și medicul.
Coroanele dentare metalo-ceramice sunt de asemenea foarte dăunătoare: 1) emană ioni metalici care sunt otrăvitori 2) crează o reacție de galvanizare care perturbă reacțiile nervoase electrice și 3) sunt puse de obicei pe dinți cu endodonții (nervi scoși) care sunt o altă problemă abordată mai jos. Acestea coroane dentare trebuie schimbate, dacă nu s-au scos nervii; în caz că s-au scos nervii cel mai indicat este eliminarea dinților în întregime.
Endodonțiile (nervii scoși) înseamnă că dintele nu mai are vitalitate (nervi sau flux sangvin). Aceasta înseamnă că dintele acela este mort, iar un organ mort va duce la infecții inevitabile care, acutizate și de cele mai mici stresuri, vor provoca bolile cele mai grave în organism. Acești dinți trebuie eliminați.
Trebuie folosită sare de salină pentru a igieniza dantura. Aceasta ajută la refacerea sărurilor minerale din dinți și astfel închiderea cariilor, pe lângă multe alte beneficii.

Protezele Dentare Mobile

Trebuie tratate odată la 2 luni cu un aparat cu raze UV (ultraviolet) timp de cel puțin 10 minute pe fiecare parte.


Cauze/legi spirituale

Orice lege fiziologică pe care o încalc, pornește de la încălcarea unei legi spirituale. Trebuie tratat efectul fiziologic, altfel devine o cauză secundară pentru alte probleme. Însă, dacă nu se rezolvă cauza spirituală voi încălca în continuu legea fiziologică odată recuperat. Astfel, un fumător continuă să încalce legea fiziologică pentru că nu a rezolvat problema sa spirituală. Aceasta însă se aplică și la cele mai mici încălcări de lege fiziologică, precum am menționat mai sus.
Legea spirituală de bază este că Dumnezeu ne-a creat ca să ne alimentăm din El, adică de El să depindem pentru împlinirea tuturor nevoilor dar și în împlinirea scopului pentru care am fost creat. De fiecare dată când încalc o lege spirituală, este pentru că m-am alimentat din alte surse înafară de Dumnezeu. De exemplu, mint pentru că cred că mă pot salva singur sau ca omul să îmi ofere ce doresc.

Cum rezolvăm stresul

Unde gresim noi

 • Așteptări, dependență, alimentare
  • Pretenții sau așteptări de la cineva pentru a-mi împlini nevoile.
  • Alimentare din altcineva sau altceva inafara de Dumnezeu pentru a-mi împlini nevoile.
 • Control
  • Eu vreau să fiu în control în viața mea și asupra tot ce am.
  • Eu vreau să fiu în control asupra altora.
  • Mă stresez când altul vrea să mă controleze.
 • Vinovăție sau victimizare
  • Vorbirea sau comportamentul manifestat în așa fel încât să câștigăm simpatia/ajutorul altuia sau să îi facem să ne lase în pace.
  • Ajungem aici din lipsa manifestării credinței în Dumnezeu. Aceasta duce la încumetare și la a încerca să manipulăm pe om sau Dumnezeu să facă ce dorim noi.

5 pași pentru rezolvare

 1. Să înțeleg care este cauza greșelilor mele față de Dumnezeu, căci adevărul ne eliberează (Ioan 8:31,32). Greșelile sunt efecte/roade, iar rădăcina este firea păcătoasă cu care ne naștem. Conform Psalmul 51:5 și Romani 7:12:24, firea e cauza.
 2. Să cer lui Isus Hristos să mă curețe prin sângele Lui de firea păcătoasă, și să cer să-mi dea o inimă nouă și duh curat (Psalmul 51:10, Ezechiel 36:25-27).
 3. Să cred că Dumnezeu m-a iertat prin jertfa lui Isus Hristos pe cruce și mi-a dat o inima curată și un duh nou și statornic ca să trăiesc în conformitate cu legile Lui (1 Ioan 1:9b, Ezechiel 36:25-27, Iacov 5:15).
 4. Să mulțumesc pentru că îmi arată unde este problema, că ii pasă de mine și vrea să mă schimbe și că în Isus sunt o făptură nouă (1 Tesaloniceni 5:18, 2 Corinteni 5:17).
 5. Să trăiesc o viață nouă în Dumnezeu: din El să îmi iau toate nevoile ca să dau altora, neavând așteptări să primesc de la om. Astfel crucific zilnic firea pământească (Luca 9:23) și am fost eliberat de jugul meu ca să trag la jugul lui Isus (Matei 11:28-30).

Legea vieții:

A iubi pe Dumnezeu înseamnă să iau absolut tot ceea ce am nevoie doar de la EL, pentru că El este Sursa, Creatorul, Producătorul tuturor nevoilor.
A iubi pe om este doar să îi dau ce am luat, pentru că el este doar consumator.

Alte prezentări pentru rezolvarea cauzelor spirituale

08. Omul poate fi influențat?

09. Când Satana are acces

ro_RORomână
Scroll to Top