De la Efect la Cauză

Oare ce este boala? Pe cât de multe teorii despre boală, tot atâtea tratamente. Durerea și disfuncțiile ne împing să căutăm, uneori cu disperare, o soluție la diversele suferințe. În experiența noastră de ani de zile și succesul de care am avut parte în a ajuta pacienții care au apelat la noi, am înțeles că a înțelege cum funcționează tot procesul de îmbolnăvire, dar și recuperare, este indispensabil pentru a dobândi din nou sănătatea.

Există o lege pusă de Dumnezeu în natură care ne ajută să înțelegem boala și astfel cum să ajungem la sănătate optimă. Aceasta lege este legea cauzei și efectului:

  • Nu există fum (efect) fără foc (cauză).
  • Nu există rod fără rădăcină.
  • Nu există reacție fără o acțiune.
  • Nu există efect fără cauză.
  • Orice boală are o cauză, deci boala este un efect (un simptom, o reacție, un rod, un rezultat).

Orice efect (boală) are o cauză, un început sau rădăcină. Dacă am reuși să găsim cauza bolii, efectul s-ar opri și sănătatea s-ar instala. Atunci ce este cauza? Să găsim cauza bolii și rezolvarea acesteia este scopul acestui curs.

Dea lungul anilor în lucrarea cu pacienții am căutat și cercetat mereu soluții la boală. Treptat am ajuns să văd că ceva se repetă la fiecare pacient, fără excepție. Am găsit un principiu fundamental pentru cauza bolii. Cauza întotdeauna are deaface cu împlinirea sau încălcarea unei/unor legi; împlinirea legi(lor) duce la rezultate bune, încălcarea la rezultate rele. Acesta este principul la baza oricărei boli, principiul care separă tratamentele care se ocupă de rezolvarea efectelor și cele care se ocupă de rezolvarea cauzei.

Pentru a-l înțelege mai profund, în lecția următoare ne vom uita la un exemplu.

Conținut Lesson
0% complet 0/1 Steps
ro_RORomână
Scroll to Top